Cu Bogdan am tot vorbit despre sport. Cum spun prietenii mei de la Sport Arena Streetball, este cel mai bun baschetbalist dintre fotbalisti.
Este un atlet desavarsit, polisportiv, care a facut performanta in poarta de fotbal. Am vorbit in acest episod despre viata lui, despre decizii, despre victorii si infringeri, despre particularitatile pozitiei de portar si multe altele.
Este un om senzational cu o poveste pe masura. Imi face o deosebita placere sa il am alaturi in acest dialog pe… Bogdan Stelea.
Sportul m-a învățat să mă adaptez la colectiv, să fiu altruist.
Performanța se face când există afinitate în vestiar. Pentru că atunci fiecăruia îi pasă de celălalt și nu te gândești doar la tine. Atunci când fiecare se gândește la binele grupului și există acel sentiment de camaraderie de mult mai ușor să faci performanță. E mult mai ușor să ieși din situațiile dificile.
Trebuie să muncești enorm pentru micile detalii
Cand ajung la un anumit nivel de performanță, diferența se face la cele mai mici detalii, iar pentru acelea trebuie să muncești enorm. Atunci când ți-ai pierdut dorința de a învăța în fiecare zi câte ceva, se duce totul, începi să te plafonezi. Sunt multe exemple de sportivi care au ajuns la un anumit nivel, dar s-au oprit. Marii campioni și-au dorit în permanență să învețe mai mult, indiferent de numărul titlurilor obținute sau a avantajelor materiale.
Banii nu au fost motivația principală
În 1993 am plecat de la Mallorca pentru că nu mai jucam și nu mai prindeam echipa națională. Am plecat de la Mallorca, am renunțat la trei ani de contract doar ca să vin să joc în România ca să prind campionatul mondial din 94. Nu vreau să mă aprecieze cineva pentru asta, dar vreau doar să spun dar banii nu au fost niciodată motivația principală în fotbal. Am câștigat bani buni, dar nu asta era principala motivație, voiam să joc, voiam să mă antrenez.