Episode 3: SportED Talks with Daniel Kearvell (EN)

Acest podcast este în limba engleză.

Daniel este un fost jucător de rugby, care a reușit o tranziție excelentă de la un sportiv profesionist către poziția de CEO a DHL Romania. Vorbim despre abilități, despre pasiuni și despre multe altele.

Sportul nu înseamnă doar elită, e parte din societate

Sportul a fost o parte din educația noastră și ne-a oferit o parte dintre valorile pe care ne bazăm astăzi în viață, spiritul de fair-play, comportamentul față de oamenii pe care îi avem alături și asta a mers mână în mână cu sistemul de educație formal.
Eu făceam 6-8 ore de sport pe săptămână, orice fel de sport. Și astăzi, când merg acasă, văd mereu terenurile de sport pline, de dimineață până seara și cred că asta face parte din cultura noastră. Sportul nu înseamnă doar nivel de elită, înseamnă o parte din societate și asta se vede și din numărul de spectatori pe care îi avem în tribune la un evenimente sportiv, sportul e parte din cultura noastră națională.

Sportivul, bun de preț pentru o companie

Nivelul de disciplină pe care un fost sportiv îl are, nivelul de rigurozitate în execuție pe care îl deprinde de-a lungul carierei este o valoare de mare preț pentru orice companie.

Rolul unui club sportiv

Cred că rolul unui club sportiv este în primul rând să fie reprezentativ pentru comunitatea din care face parte. Să angreneze cât mai mulți oameni din comunitate. Aici am exemplul unui mic club de rugby din Franța, La Rochelle, care nu se compară cu marile forțe din campionatul francez, Biarritz, Bordeaux sau altele, dar adună sute de mici sponsori din comunitate și este sustenabil pe termen lung. Cred că nu este sănătos să ai în comunitatea ta un club care aduce trofee, obține performanțe foarte mari, dar în anul următor nu mai există.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top