Episodul 41: SportED Talks with Dorian Yates (EN)

În cel mai nou episod SportED Talks stau de vorbă cu un sportiv prin definiție. Câștigător de șase ori consecutiv al titlului de Mr. Olympia și unul dintre cei mai mari culturiști ai tuturor timpurilor.

Am vorbit despre tranziția post-carieră sportivă, despre pericolele din bodybuilding, despre steroizi, despre ambiție și despre sport în general.

Doamnelor și domnilor… Dorian Yates

Contează antrenamentele intense și succinte

În body building trebuie să-și împingi corpul la limită, în antrenamente intense și succinte. Eu nu am niciodată antrenamente mai lungi de o oră și niciodată nu mă antrenez mai mult de patru zile pe săptămână. Restul muncii tale se vede în afara sălii, în alimentație. Trebuie să mănânci de șase ori pe zi, trebuie să mănânci o anumită cantitate de proteine și așa mai departe.

Nu m-am culcat niciodată mai târziu de ora 11.00 seara

Culturismul nu înseamnă doar să te duci la sală și apoi gata. Este un sport pentru care lucrezi 24 de ore din 24. Niciodată nu m-am culcat mai târziu de ora 11.00, dacă trebuia să merg la un film sau la un eveniment social care se încheia mai târziu nu mergeam. Știu că poate am dus totul la extrem, dar până la urmă eu eram cel care câștigam.

Folosirea substanțelor interzise – o reflexie a societății

Este interesant că acum 95 la sută dintre cei care folosesc steroizi sau alte substanțe interzise nu au nicio intenție de a participa la vreun concurs profesionist de bodydbuilding. Vor doar să arate bine pe plajă. Este o reflexie a societății. O fac și femeile și bărbații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top