Episodul 37: SportED Talks cu Alex Marcu

Vorbesc despre nutritie, despre nutritia sportiva, cu unul dintre cei mai buni profesionisti in domeniu. Fie ca sunteti parinte de sportiv, ca sunteti sportiv de performanta, sau un om care isi doreste sa afle mai multe despre ce inseamna nutritia, cred ca veti putea extrage din acest episod secventele si informatiile care sa va ajute.

Doamnelor si domnilor… Alex Marcu!

Intuiția personală ne poate păcăli atunci când vine vorba de nutriție

Dacă am merge pe intuiție în ceea ce privește nutriția, ne putem păcăli, pentru că organismul ne cere niște chestii care nu sunt neapărat bune pentru noi. La fel cum în zona de mișcare ne cere să stăm cât mai mult jos sau cât mai mult întinși, să nu consumăm energie, la fel în partea de alimentație și de nutriție, ne cere să mâncăm mâncăruri cât mai calorice, cât mai paleative, cât mai dătătoare de senzații.

Nutriția poate oferi semnale importante privind starea sportivilor

Un antrenor trebuie să știe că atunci când sportivul lui are niște căderi de formă, sau de energie, sau de atitudine, sau de exemplu suferă des accidentări, este foarte posibil să fie vorba și despre o problemă alimentară. Adică sportivul lui să nu se alimenteze corespunzător, să nu aibă destui nutrienți pentru a se reface sau pentru a susține eforturile care i se cer.

Părinții unui sportiv sunt administratorii unei mașini de curse

Părinții trebuie să știe că sunt administratorii unei mașini de curse. Dacă atunci când ai un copil mic, un bebeluș, tu te ocupi care el să aibă mâncarea lui, să aibă combinațiile potrivite, diversificate, echilibrate nutrițional, ei bine această atenție ar trebui continuată și atunci când respectivul copil intră într-o carieră sportivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top