Episodul 12: SportED Talks cu Vlad Enăchescu

In acest episod voi vorbi cu un prieten care a trait in sport si in jurul sportului cam toata viata lui.

A jucat baschet in perioada liceului, dar i-ati auzit vocea de foarte multe ori. I-ati auzit-o la sase editii al Jocurilor Olimpice si in foarte multe meciuri, turnee sau emisiuni de fotbal.

In cei 25 de ani de televiziune a coordonat zeci de jurnalisti atat la Televiziunea Romana cat si la Telesport sau Telekom Sport.

Astazi, pe langa televiziune conduce sectia de handbal a Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, astfel ca experienta lui este multidimensionala.

Sportul romanesc duce lipsa de manageri

La butoane se afla oameni dezinteresati, si poate ca suna dur dezinteresati, dar, cum sa spun, nepriceputi, pentru ideea de a conduce cu adevarat un business. Sportul nu mai este doar o echipa de cartier in care ne intalnim, jucam un fotbal si plecam acasa si bem o bere. Sportul este o adevarata industrie in momentul de fata. Toata lumea face pentru glorie, dar asta o spune asa, pentru presa, ca-i pentru glorie. Toata lumea face sport de performanta pentru bani.

Sportul românesc trăiește din excepții

Cred ca sportul romanesc in ultimii 10 ani ne-a demonstrat, din nefericire, ca supravietuieste datorita unor exceptii, datorita unor super sportivi, cu care am fost, cum sa spun eu, binecuvantati si pe care ni i-a dat Dumnezeu in Romania, de care ne agatam cu mainile si incercam sa ne facem poza cu ei si sa spunem mama ce activitate sportiva avem noi in Romania, necontribuind semnificativ la dezvoltarea lor, dar folosindu-le imaginea. Lucru pe care imediat, a doua zi sau dupa incheierea evenimentului public, l-am uitat si nu facem nimic.

Presa nu poate funcționa în absența unui produs de calitate

Presa nu poate functiona si nu poate fi o presa de calitate in absenta unui produs de calitate despre care sa vorbeasca. Daca n-ai performanta pe care sa o relatezi, omul nu mai consuma. Se indreapta usor-usor catre zone de entertainment. Daca fotbalul nu-ti mai da calitate, lumea se uita la Premier League, la Spania, la Italia, la Champions League, isi cauta alt fotbal. Nu mai are trairea aia nebuna de suporter, fan adevarat care se duce si se bucura si urla in tribuna. Simpatizeaza cu o echipa, dar consuma calitativ un alt nivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top